Koffietijd

Koffietijd is denk ik mijn favoriete moment van de dag. Ook al drink ikzelf geen koffie, ik hou wel van het moment. Hij is bijna nooit hetzelfde en zelden saai. Koffie drinken doen we met veel verschillende mensen, zo schuiven met regelmaat de buurman, de veearts en verschillende vertegenwoordigers aan de keukentafel aan. Maar zeker ook drinken we koffie op verschillende plekken.

De afgelopen week was dat vaak in het land. Iedereen die bij ons werkt wordt voorzien van een bakkie op z’n tijd. Da’s logisch vinden wij, maar van de loonwerkers horen we nogal eens anders, maar goed koffie dus. Rond 10 uur ’s ochtend heb ik de eerste ronde bruin. Afhankelijk van het werk dat gedaan wordt en het weer van dat moment. Drinken we met z’n allen in de keuken, buiten aan de tuintafel of in het land koffie.

In de keuken is uiteraard de simpelste versie, iedereen een bakkie met een koekje en dan nog een tweede en weg zijn ze weer. Aan de tuintafel gaat ook nog prima, alles op het dienblad en klaar is de boerin. Die in ’t land vraagt meer van mijn organisatorisch vermogen. Thermoskan wordt gevuld, suiker, koffiemelk en koek gaan in een tas. Oeps bijna de lepeltjes en kopjes vergeten. Als dan één van de kinderen met de loonwerker meerijdt gaat er ook limonade mee naar achteren. Dit is mijn absolute favoriet, gezellig met z’n allen in het gras aan de koffie en limonade.

En dan is er nog één, een heel speciale, die koester ik, want die is zeldzaam. Dat ene momentje helemaal voor mij alleen. De allereerste keer dat ik helemaal in m’n eentje een kopje thee buiten aan onze tuintafel kan drinken!

Geluk zit in kleine dingen! 😍

Liefs Jacqueline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s