Boxtel

Waar moet ik beginnen? Bij mijn onbegrip? Bij mijn boosheid? Bij mijn verbazing? Bij mijn onrust? Bij mijn gevoel van onveiligheid? Ik weet het even niet zo goed.

Wel weet ik dat ik hier iets over schrijven wil, dus knal ik deze blog even vol met een deel van mijn gedachten.

Dat je het niet eens bent met onze manier van boeren in Nederland, dat kan. Dat je daar een mening over hebt, dat mag. Dat je op deze manier je gelijk wilt halen is onacceptabel.

Sinds het nieuws over de bezette boerderij bij ons binnen kwam, is mijn grootste vraag waarom……? Ik snap het echt niet. Uiteraard ben ook ik het niet overal mee eens, iedereen heeft tenslotte een mening. Maar iemand zo op zijn eigen terrein, zijn veilige thuis overmeesteren en zijn stal binnen dringen. Ik heb er geen goed woord voor over.

Tot nu toe was activisme vooral via social media en dat kun je afsluiten. Je bent tenslotte zelf degene die bepaald wie je volgt en wat je leest. Vorige week werden we als boeren via diverse media kanalen gewaarschuwd om onze stallen vooral goed af te sluiten. Ik dacht toen, het zal toch zo’n vaart niet lopen! Wel dus !?

Hoe moet de boer zich voelen waar ze nu de stal bezetten. Hoe machteloos zal hij zich voelen? Niet kunnen zorgen voor je eigen beesten, is voor ons niet te bevatten, hoe dat zal voelen. Tijdens het avondeten was dit dan ook het onderwerp van gesprek, wat zouden wij doen? Je snapt met 3 zoons aan tafel was het cowboygehalte erg hoog. Maar serieus we moeten er niet aan denken.

Ondertussen probeert de politie te onderhandelen. Enerzijds snap ik dat, de rust moet voor de dieren zoveel mogelijk bewaard blijven. Anderzijds denk ik, kom op zeg, die mensen overtreden de wet, die moeten gearresteerd worden.

Op het journaal hoor ik net dat boeren massaal achter deze getroffen boer staan. Meerdere van onze collega’s hebben zich verzameld om een tegengeluid te laten horen. Met de trekker zijn ze naar Boxtel gereden, wat hoop ik dat de boer zich gesteund voelt en wat hoop ik dat de mensen die zijn dieren in gevaar brengen, een flinke straf krijgen.

Het laatste nieuws vind je in de onderstaande link. https://www.pigbusiness.nl/artikel/199523-boeren-met-trekkers-onderweg-naar-boxtel-voor-confrontatie-met-dierenactivisten/

Liefs Jacqueline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s