Dankdag

Vandaag is het dankdag voor gewas en arbeid en of je nu wel of niet in God gelooft, ik denk dat het iets is waar iedereen bij stil moet staan op z’n tijd.
Waar ben je dankbaar voor, wat maakt dat jij denkt WOW dat is echt zo fijn, daar ben ik dankbaar voor!

We staan er zo weinig bij stil. Tenminste ik wel, als ik heel eerlijk ben. Zorgen van allerlei aard, hebben in mijn gedachten al snel de overhand.
Zorgen om onze kinderen, onze meiden in de stal, dagelijkse kleine zorgen, maar ook heel grote zorgen. Het vult mijn gedachten niet op de meest positieve manier, om zo maar te zeggen.

Tijd voor een dag als vandaag! Een dag om stil te staan bij alles wat we wel hebben. Een dag om je te realiseren, dat we rijk zijn! Wijzelf en onze kinderen zijn gezond, tuurlijk snotteren we eens en is de wc ook wel eens onze grootste vriend, maar door de band genomen zijn we gezond. Dankbaar zijn we daarvoor.


Dankbaar zijn we voor de prachtige plek waar we mogen wonen, die wij ons thuis mogen noemen. Vaak zeggen mensen het tegen ons, zo aan de rand van het Westland, zijn wij de eersten die in de weidsheid van de polder wonen.
Het afgelopen groeiseizoen verliep voor ons goed. We mochten gras en mais weer oogsten en kunnen zeggen dat we genoeg voorraad hebben voor de aankomende winter. De waardes van onze melk zijn nu alweer een maand helemaal stabiel. Nog iedere tank overheerst de dankbaarheid dat het weer goed is.Het afgelopen jaar heeft ons veel nieuwe contacten gebracht. Via onze facebookpagina, via adopteer een koe en m’n blogs komen er steeds meer mensen op ons pad. Daar zitten pareltjes tussen kan ik u garanderen. Het zijn mensen die we nieuwe vrienden mogen noemen. Maar laat ik in mijn dankbaarheid dan ook de oude zeker niet vergeten. Om ons heen hebben we fantastisch lieve mensen staan. Mijn ouders, onze broers, zussen en aanhang, maar ook vrienden die door dik en dun, ieder op hun eigen manier voor ons klaar staan!
Ik kan niet anders zeggen, als ik ben vandaag een dankbaar mens en hoop dat gevoel vast te kunnen houden, door alle zorgen heen.

Liefs Jacqueline

Een gedachte over “Dankdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s