Adopteer een koe

Sinds april 2019 is het mogelijk om bij ons op de boerderij een koe te adopteren. Adopteer een koe is een initiatief om boeren en burgers te verbinden. Een initiatief dat wordt gerund door Stichting Koevoet. Als boer kun je je bij deze stichting aanmelden. Zij komen dan langs om te beoordelen of je aan de eisen voldoet om als adoptieboer onderdeel te zijn van deze stichting.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Je kunt dus bij ons een koe adopteren. Een adoptie kost € 50,- per jaar en ga je aan voor de periode die je zelf wilt. Van de €50,- gaat er €10,- naar Stichting Koevoet. Zij verzorgen het onderhoud van de website https://www.adopteereenkoe.nl/. En zij verzorgen alle reclamemateriaal en de adoptiecertificaten. De rest van het bedrag wordt naar de adoptieboer overgemaakt. Van dat geld moeten wij iets kopen dat het welzijn van onze koeien nog verder verbeterd. Wij sparen op dit moment heel hard voor een extra optie op de melkrobot. Met die optie, kunnen we koeien met uieronsteking nog sneller opsporen en dus ook behandelen. Zo’n optie kost € 3.000,-. Dat zijn dus best wat adopties 😉

Met de nieuwe adoptievriend maken we een afspraak om een koe of kalf uit te komen zoeken. Sommige mensen maakt het niets uit, andere willen graag een koe met een wat bijzondere uitstraling. Ook zijn er mensen die het liefst een kalfje willen adopteren. Daar hebben we inmiddels een bescheiden wachtlijst voor. Er worden op het moment heel veel stiertjes geboren, dus is de keuze in kalfjes heel beperkt.

Wat krijgt een adoptievriend er voor terug?

Voor de adoptievrienden staat de staldeur van maandag tot en met zaterdag open. Ik zeg altijd, iedereen is altijd welkom om te kijken. Ik vind het belangrijk om open te zijn over wat we doen en wie we zijn. Ik probeer twee keer per jaar een nieuwsbrief uit te brengen. Daar staan dan wat weetjes in over de afgelopen periode. Ook organiseren we één keer per jaar een middag speciaal voor de adoptievrienden.

Koedobon

Ook kun je een adoptie voor één jaar cadeau doen. Via de website van adopteer een koe bestel je dan een koedobon. Hiermee kan de gelukkige dan een koe uit gaan zoeken op een bedrijf dat bij hem of haar in de buurt is. Echt een heel origineel cadeautje!

Deze manier van verbinding maken, bevalt ons erg goed. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hen te vertellen over ons mooie bedrijf. Onze passie delen we graag met jullie. Denk je nu dat wil ik ook? Neem dan vooral contact met ons op! Hoe je dat doet vind je in onze contactgegevens.

Liefs Jacqueline