Ons bedrijf

Ons bedrijf is gevestigd in het plaatsje Maasland. Tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam, ligt de gemeente Midden Delfland, waar Maasland onderdeel van is. In 1991 is onze huidige boerderij hier gebouwd door mijn schoonouders. Daarvoor boerden zij een paar kilometer hier vandaan, maar moesten daar weg om plaats te maken voor tuinbouw.

Er lopen ongeveer 100 koeien in onze stal. 55 van onze dames worden dagelijks gemolken, de anderen 45 zijn onze jeugd. Wij fokken ons jongvee namelijk zelf op. De koeien worden sinds juli 2018 gemolken door een melkrobot van Lely.

Bij ons bedrijf hebben we zo’n 40 hectare land. Daarmee zijn we een grondgebonden bedrijf. Dit betekend dat alle mest die onze koeien produceren, bij ons op het bedrijf blijft. Het grootste deel gebruiken we als grasland. Dit maaien we voor het voer voor de winter en uiteraard lopen onze koeien zomers heerlijk in de wei. Op ongeveer 7 hectare verbouwen wij maïs, ook dit is voer voor de winter. Het zogenaamde landwerk doen we voornamelijk zelf, ook daarover ga ik jullie in mijn blogs meer vertellen. Ik hoop dat ik je zo een beetje een globaal beeld heb gegeven van onze boerderij

Liefs Jacqueline